One travelstory
Nederland

Eten & drinken in Dokkum

Dokkum is een klein, maar super gezellig en mooi stadje in Friesland. Je kent het misschien wel van de 11stedentocht. Je kunt hier heerlijk wandelen, maar er zijn ook genoeg leuke plekjes te vinden waar je even kunt genieten van een lekker hapje en drankje. Hier 4 van mijn favoriete tentjes in de binnenstad 🍴

Grand Café De Waegh

De Waegh kun je vinden in het hart van de binnenstad. Het is een monumentaal pand en is gebouwd in 1754. Toen diende het als boterwaag. Je kunt hier super leuk zitten. Het heeft een mooie industriële uitstraling. Ook kun je lekker buiten op het terras zitten. Voor lunch & diner kun je hier allebei terecht,  maar gewoon een hapje en drankje kan natuurlijk ook.

 

Lekkernij

Bij Lekkernij kun je genieten van heerlijke broodjes, salades en een High Tea. Voor het vieren van een feestje, zijn die High Tea’s natuurlijk hartstikke leuk! Ook hebben ze 27 verschillende soorten koffie (Als niet koffiedrinker wist ik niet eens dat er zo veel verschillende soorten waren 🤫) Het zit hier erg leuk en je kunt lekker naar mensen kijken die door de stad aan het lopen zijn.

 

Stadscafé Artisante

Artisante is echt mijn favoriet. Je zit hier midden op een druk plein, veel mensen, dus veel te zien 😉 Ook ligt het aan de gracht, dus ook nog mooi uitzicht. Ze hebben hier gekozen voor de industriële look. Het pand heeft meerdere verdiepingen (boven bij het raam heb je echt een prachtig uitzicht over de gracht en het plein 😍 zeker de moeite waard). Je kunt hier lunchen, dineren en ook gewoon lekker een kopje thee drinken.

 

KB food & drinks

KB hebben ze van een videotheek omgetoverd tot een prachtig restaurant. Je kunt met het mooie weer lekker genieten in de stadstuin, maar binnen is het ook heel mooi. Er hangt een relaxt sfeertje. Ook hier kun je genieten van een lekkere lunch of een diner. Er is een open keuken, dus je kunt de chef aan het werk zien. Daarnaast schenken ze ook heerlijke cocktails 🍸 Als je een thee besteld, krijg je je thee in een klein envelopje, waarin ook een persoonlijke boodschap staat van de thee boer.

  

 

Laat je reactie hier achter