One travelstory
Bestemmingen,  Ierland,  Maud

Reisgids Dublin, Ierland

Ierland, wat een prachtig land. Daarbij is de hoofdstad Dublin ook zeker het bezoeken waard. Lekker de straten verkennen en de vele bezienswaardigheden opzoeken. Hier heb ik een reisgids gemaakt ter voorbereiding op je citytrip 💃

Dublin is groot

Dublin is best een grote stad en vooral als je met de benenwagen bent, zijn het flinke afstanden die je moet afleggen. Daarom is het goed om een plan van aanpak te maken, zodat je precies weet waar je heen wilt en wanneer je wat het beste kunt doen. Zo loop je niet de onnodige kilometers, haha.
Wat je natuurlijk ook kunt doen (mocht je niet echt van wandelen houden) is een fiets huren. Er zijn verschillende plaatsen waar je de (just eat) fietsen kunt ophalen en meenemen. Een fiets huren in Dublin is heel goedkoop… alleen je moet er wel rekening mee houden dat je een flinke borg betaald van € 150,- per fiets. Dit is waarom wij het niet hebben gedaan.

Molly Malone

Verkeer

Wanneer je naar Dublin gaat, hou er rekening mee dat alles en iedereen aan de linkerkant rijdt. Dit was mij eventjes ontschoten dus ik zat in de bus van het vliegtuig naar de stad en was eventjes in shock.. 😓 Ook met de fiets rij je aan de linkerkant. Er zijn weinig fietspaden te zien in de stad, dus als je fietst, fiets je ook echt op de weg.
Ook worden stoplichten voor voetgangers gewoon genegeerd. Als ze denken dat het kan, dan ‘kan’ het. Zelf de politie lapt het rode licht aan hun laars. Heel bijzonder vonden wij het.

Trinity College

Dit is zeker een grote aanrader. Het Trinity College (in het Iers: Coláiste na Tríonóide) is het oudste en beroemdste opleidingsinstituut van Ierland. Dit is opgericht door Koningin Elizabeth I in 1592. Wanneer je hier heen gaat, kun je het beste een toer doen. Dit kost € 14,- en geeft je ook toegang tot beroemde Book of Kells. Wij werden rond geleid door een (net) afgestudeerde studente. Super leuk en of course ook leerzaam. Binnenkort zal ik hier meer over schrijven.

Christ Church Cathedral

Echt een prachtige kerk, waar je veel geschiedenis kunt zien en voelen. In de kerk ligt een hart-vormige steen (St Laurence O’Toole). Dit hart was in maart 2012 gestolen uit de kerk door 2 jonge jongens. 6 jaar later in april 2018 is het hart weer gevonden in een park dicht bij de kerk. Heel bijzonder was dat wij bij het hart aan het kijken waren, toen de pastoor naar ons toe kwam en ons een persoonlijke toer door de kerk gaf. Beneden vind je nog meer informatie over de geschiedenis van de kerk en wordt je als het ware meegenomen in het verhaal. Het bezoek aan de kerk is gratis.

Dublinia

Dublinia is een liefdadigheidsorganisatie die de kennis en het begrip van de middeleeuwen wil vergroten. Het is een tentoonstelling over de Vikingen (eerste verdieping), middeleeuwen (2e verdieping) & Geschiedenisjagers (3e verdieping). Je kunt er helemaal doorheen lopen en overal staat een uitleg, of kun je op een knopje drukken om de uitleg te horen. Deze tentoonstelling zit aan de Christ Church Cathedral vast met een boog over de weg. Deze was in 1875 gemaakt. Uiteindelijk kun je nog de toren bezoeken waarmee je een panoramisch uitzicht hebt. Je moet daarvoor wel 96 treden op. Deze tentoonstelling kost € 10,- per persoon.

Carrolls

Dit is een winkel met alleen maar Ierse spullen. Knuffels, truien, sokken, mutsen, onderzetters, sieraden, speldjes, noem maar op. Het is niet echt een bezienswaardigheid, maar oh zo leuk om eventjes naar binnen te lopen en rond te struinen.

National Leprechaun museum

Helaas helaas. Wij hebben deze niet kunnen bezoeken, aangezien de toer veel later begon en wij wel op tijd moesten zijn voor onze vlucht terug. Het schijnt wel een leuk museum te zijn en je zou er weer helemaal kind worden 👶

Howth

Howth is een plaatsje wat ongeveer 15 kilometer van Dublin af ligt. Dit is ook het eerste wat je ziet wanneer je over Ierland heen vliegt. In Howth heb je een hele mooie klif met prachtig uitzicht over de zee. Verder kun je in het plaatsje ook naar de vuurtoren gaan, er is een kasteel en een leuke markt waar je lekker kunt eten en shoppen.

Tourist Information

Voor dagtrips vanuit Dublin of andere bezienswaardigheden in de buurt of nog in Dublin, kun je het beste een Tourist Information bezoeken. Hier vind je allemaal folders over de dagtrips en leuke bezienswaardigheden. Ook kun je hier altijd wat informatie opvragen.

Praktische informatie;

Vlucht

De vlucht duurt over het algemeen 1 uur en 15 minuten. Er wordt vaak wel 1 uur een 40 minuten aangegeven, maar dit is inclusief het opstijgen en de voorbereiding ervan.

Ryanair

Via Eindhoven, Maastricht of Amsterdam kun je heel goedkoop vliegen naar Dublin met Ryanair. Vaak hebben ze wel een Flashsale. Hierin worden alle goedkope vluchten aangegeven, waaronder Dublin ☘ Hier vind je de aanbiedingen.

Duur verblijf

Ik zou zeker 3 á 4 dagen naar Ierland gaan. Zo heb je tijd genoeg om een toer te doen & meerdere dingen te zien. Zo verbleven wij maar 1 nacht in Dublin, dit was wel te weinig.


Wij hebben het zeker naar onze zin gehad. Toch willen we nog een keer terug om meerdere dingen nog te bekijken, waar we nu geen tijd voor hadden. Ben jij al eens in Dublin of Ierland geweest? Wat heb jij allemaal gedaan?

 

 

 

Laat je reactie hier achter