One travelstory
Maud,  Persoonlijk

Bucketlist Maud

Het liefst zou ik de hele wereld over reizen, nieuwe culturen ontdekken & de meest bijzondere plekken bezoeken. Daarom heb ik een bucketlist gemaakt van alle dingen, plekken, steden & landen die ik wil bezoeken en waarom. 

#1 Marokko

Aangezien Marokko lekker dichtbij is, maar toch in een ander continent. Als ik de foto’s zie van Marokko, dan ben ik direct verkocht. Al die leuke winkeltjes met tapijtjes & prulletjes. Als ik naar Marokko zou gaan, dan maak ik er het liefst een stedentrip van.

#2 IJsland

IJsland lijkt mij echt helemaal geweldig. Mijn vriend en ik zouden hier echt heel graag heel willen.. Dus nog eventjes verder sparen! Er zijn fantastisch mooie watervallen op IJsland en je hebt tussen maart en augustus de kans om het noorderlicht te zien, maar goed ik denk dat het noorderlicht op iedereens bucketlist staat!

#3 Cappadocië

Tot voor kort wist ik hier niet vanaf, maar je kunt in Turkije een ballonvaart boeken over Cappadocië. Je vliegt hiermee over de mooie landschappen van Göreme. Het schijnt wel een erg duur grapje te zijn, maar je hoeft natuurlijk niet in de ballon zelf te zitten. Er alleen al naar kijken is betoverend.

#4 Zweden

Zweden lijkt mij niet alleen een mooi land om tijdens een reis te bezoeken, maar ook om te wonen. Het land is zo mooi, veel natuur & de taal spreekt mij ook aan. Daarnaast ben ik echt van de watervallen en deze ontbreken natuurlijk niet in Zweden. Of tijdens de winter periode. Alles bedekt met sneeuw! PRACHTIG 😍

#5 Roadtrip Italië

Dit mooie land wil ik eigenlijk gewoon helemaal bezichtigen. Hier zou ik een auto huren en de allermooiste steden van Italië bezoeken. Van te voren al een route uitstippelen & daarna op pad. Rome, Florence, Milaan, Napels, het Gardameer, Monterosso al Mare en nog veel meer!

#6 Venetië – Burano & Murano 

Een tijdje terug zou ik naar Venetië met mijn vriend, maar helaas kon dit niet doorgaan. Toch zou ik er nog graag heen willen & dan vooral naar Burano en Murano. Hier vind je alle gekleurde huisjes. Natuurlijk ga je daar niet alleen voor naar Venetië, maar toch zou ik het heel graag willen zien.

#7 Berlijn

Vroeger vond ik geschiedenis altijd erg interessant. Het lijkt mij daarom heel mooi om Berlijn te bezoeken. De museums, de Berlijnse muur & monumenten. Hier zou ik ook alleen een aantal dagen heen gaan, dus een stedentripje is mooi zat!

#8 Kerstmarkt in Praag

In Praag heb je 2 grote kerstmarkten. Op het Oude Stadsplein en op het Wenceslasplein. Praag op zich lijkt mij al een mooie stad, maar vooral tijdens de kerst periode, met sneeuw, leuke lampjes en allemaal gezelligheid tijdens zo’n leuke kerstmarkt. Ze zijn te bezoeken van 1 december tot 6 januari. Dus tijd genoeg.

#9 Lisboa

Lissabon staat ook zeker op mijn bucketlist. Deze stad spreekt mij aan door de leuke wijkjes. Bairro Alto is zo’n leuk wijkje, met allemaal verschillende kleurtjes. Daarnaast heb je mooie uitzichten, pleintjes met fonteinen & ook de kust is erg mooi.

#10 Costa Rica

Costa Rica is er sinds kort bij gekomen, toen ik hier een aantal artikelen over had gelezen. Je vindt hier prachtige natuurgebieden, mooie stranden & je kunt hier lekker touren met een terreinwagen. Monteverde is een van de nationale parken en heeft hier allemaal hangbruggen boven de jungle hangen. Echt tof!

#11 Australië

Wat het precies is dat kan ik niet uitleggen, maar Australië trekt mij echt aan. Hier zou ik graag willen reizen voor een aantal maanden. Alles bezoeken, bekijken & fotograferen. Australië is zo groot, dus hier kun je makkelijk een aantal maanden vertoeven.

#12 Londen

3 dagen naar het mooie Londen. Hier zijn ook zo veel bezienswaardigheden. Je wilt natuurlijk de Big Ben, Londen Eye en Sky Garden bezoeken. Lekker eten en drinken in de vele restaurantjes. Gelukkig gaat er vanaf Groningen een vlucht heen en dit is ook niet de hoofdprijs.

#13 Barcelona

Het lijkt mij een hele mooie stad met veel bezienswaardigheden, maar ook gewoon omdat het zo dichtbij is en ik er nog nooit geweest bent. Ik zou hier graag heen willen. Het schijnt ook niet heel duur te zijn om daar een aantal dagen te zijn. Ook is het er tot laat in het jaar nog prachtig weer. Goed voor een vakantie in de nazomer!

#14 Kroatië

In Kroatië heb je zo veel mooie watervallen, rivieren en kustgebieden. Het liefst zou ik hier gaan kamperen. Lekker op een camping, tussen alle bomen in met een hangmat! Heerlijk lijkt mij dat. Dit land zou ik dan wel echt in de zomer bezoeken.

#15 Nice

Frankrijk heb ik al zoooo vaak bezocht, maar Nice lijkt mij echt een plaats waar ik verliefd op zou worden. Ik ken het van de film Killers met Ashton Kutcher (deze kun je op Netflix kijken). Heerlijk aan het strand, de stad bekijken en prachtige straatjes. Ja, dit is echt wel iets wat ik nog zou willen zien in Frankrijk.


Nou dit was mijn Bucketlist voor nu. Er zijn nog veeeeeeel meer plekken die ik zou willen bekijken. Voor nu is het vooral in Europa, aangezien ik graag heel Europa wil afstrepen. Heb jij ook een bucketlist? Wat heb jij op je bucketlist staan? Hoop graag tips van plekken die ik absoluut op mijn bucketlist moet zetten! 😚

 

Laat je reactie hier achter