One travelstory
Tips

Tips om een lange vlucht te overleven

Wanneer je de vakantie hebt geboekt, moet je gaan bedenken wat je allemaal tijdens de vlucht kunt gaan doen & hoe je deze het beste kunt overleven. Ik maak altijd de fout om op het vliegveld te veel van mijn telefoon batterij te gebruiken 😓 waardoor ik tijdens mijn vlucht moet besparen. Hieronder de tips om een (lange) vlucht te overleven zonder te stressen! 👇

#1 Zorg voor comfi kleding

Tijdens je vlucht wil je natuurlijk lekker relaxed zitten. Met een strakke spijkerbroek lukt dat natuurlijk niet en lijkt mij ook erg oncomfortabel. Tijdens de vlucht heb ik vaak een luchtig broekie aan, van zachte stof, zodat je ook in meerdere posities kunt zitten ✌ Ook zou ik een trui/vest mee nemen. Deze kun je gebruiken als kussen, maar als je een tijdje vliegt, wordt het steeds kouder.

Dit soort kleren draag ik tijdens een lange autorit of tijdens een vlucht. Lekker comfi en bewegelijk!

#2 Keuze van je stoel

Wanneer je iemand bent die vaak naar de wc moet, is het erg ongemakkelijk om steeds aan je 2 buren te vragen of je er langs mag, wanneer je bij het raam zit. Als je iemand bent die overal lekker kan slapen, maakt het verder niet uit waar je zit, want het lukt je toch wel 💤 Vaak kun je van te voren je stoelen reserveren, zo kun je zelf een keuze maken. Ook als je met meerdere mensen reist, is het wel zo leuk als je allemaal bij elkaar zit. Als je meer beenruimte wilt, kun je hier ook stoelen voor reserveren. Dit is bij de nooduitgang.

#3 Slapen

Wanneer je vlieg angst hebt, of wanneer je echt een (te) lange vlucht hebt, is het wel heel erg lekker om eventjes je ogen te kunnen sluiten. Je kunt bij de ANWB of ergens op het vliegveld een reiskussen kopen. Leg hem in je nek en slapen maar!! Makkelijker kan het niet 😇 Daarnaast kun je oordoppen in doen, zodat je niet iedereen hoort praten en je heerlijk relaxed kunt liggen (vooral wanneer er een kind naast je zit, wat de hele vlucht aan het huilen is…😵). Een slaapmasker voor je ogen is ook fijn, zodat je het licht kunt dempen en beter kunt slapen.

#4 Eten eten eten eten

Ik ben zelf echt een eter wanneer ik mij verveel.. Daarom is het slim om in je handbagage zelf wat eten mee te nemen. Koekjes, maaltijd salade, flesje water & kauwgum? Zoiets? 🍴Natuurlijk kun je in het vliegtuig ook van alles kopen, alleen is dit wel prijzig. Ze kondigen dit & dan komen ze met een karretje langs rijden.

#5 Beetje beweging

Vooral wanneer je een lange vlucht hebt, is het verstandig om af en toe toch eventjes op te staan en uit te rekken. Hierdoor raak je niet helemaal verkrampt en hou je de vlucht toch een stuk beter vol. Tijdens een korte vlucht is dit niet echt nodig, want zo lang hoef je toch niet te zitten.

#6 Muziek

Zorg ervoor dat je van te voren je Spotify helemaal vol hebt gepropt met toffe muziek. Je kunt dit downloaden en dan offline luisteren. Lekker tijdens de vlucht een muziekje op, zodat de tijd sneller gaat en je ook nog wordt vermaakt met wat lekkere muziek in je oren 💃

#7 Netflix filmpie

Tegenwoordig kun je op Netflix ook films /series downloaden, zodat je ze offline kunt bekijken. Ga opzoek naar de leukste films en series en download ze van te voren. Hierdoor gaat de tijd echt super snel en voor je het weet sta je op de plaats van bestemming en heb je de serie nog niet eens uitgekeken 🎬 Wel een goede gelegenheid voor binge watching van die leuke serie 👀👀

#8 Een goed boek is het halve werk

Dit kun je zelfs op het vliegveld nog wel uitzoeken (als je toch moet wachten op je vlucht). Kies een tof en spannend boek uit 📚 Dan heb je in ieder geval de hele vlucht wel leesvoer. Hopelijk ben je niet reisziek, want dan is het misschien niet heel slim. Daarnaast heb je op vakantie ook nog wat te doen. Mocht je je een avondje vervelen, pak dan lekker je boekje erbij.

#9 Speel de tijd weg

Als je tijdens de vlucht nou naast je reismaatje zit, dan kun je ook een leuk spel spelen. Mijn favo spel is bijvoorbeeld Skipbo. Ik zou het aan iedereen aanraden, want het is echt een super tof spel! 🤩 Het wordt wel wat krap, maar met wat fantasie en creativiteit gaat het vast lukken.

#10 Alles vol

Zorg ervoor dat je alle apparaten volgeladen hebt. Je telefoon, je camera of eventueel je tablet of computer. Zodat je deze tijdens de vlucht kunt gebruiken en niet ineens moet stoppen met de serie, omdat de batterij leeg is.. Dat zou heel zuur zijn. Handig is bijvoorbeeld een powerbank. Deze laad je dan ook helemaal vol en dan kun je je apparaat toch nog opladen tijdens de vlucht. 🔋

#11 Typen

Wanneer je nou ook een blog hebt, kun je ook je laptop in je handbagage proppen en tijdens de vlucht een nieuw artikel schrijven. Hiermee benut je ook goed je tijd en hoef je het niet te doen tijdens je vakantie, waardoor je weer vrije tijd hebt om dingen te bezoeken! MAAR het kan natuurlijk ook op de ouderwetse manier… Pen & papier. Lijkt mij minder prettig, maar hé het is een idee.


Nu je de (lange) vlucht hebt overleeft is het tijd om lekker te genieten van je vakantie & de bestemming van top tot teen te bezichtigen 🧐 Heb jij ook nog een tip die hier absoluut tussen hoort, laat het ons dan weten in de comments!

Laat je reactie hier achter