One travelstory
Bestemmingen,  Frankijk,  Maud

2 dagen in Orléans, wat te doen?

Vorig jaar zomer ben ik voor het eerst naar Orléans geweest. En ik kan je vertellen dat dit echt een prachtige stad is. Alles is heel erg schoon en netjes. Het ziet er erg chique uit 🤩 Hier een aantal redenen waarom jij echt naar Orléans moet wanneer je in Frankrijk bent en wat je er in 2 dagen kunt doen!

 Super dichtbij

Orléans is echt super dicht bij. Je hoeft er niet een hele dag voor in de auto te zitten. Vanaf Utrecht is het nog maar 597 km. Vanaf mijn woonplaats (Leeuwarden) is het iets verder, namelijk 750 km. Jammer genoeg gaan er geen vliegtuigen vanaf Amsterdam naar Orléans toe. Wel zou je er met trein 🚅 kunnen, maar hier zit vaak wel een overstap bij in Parijs en is redelijk duur 💰

Orléans ligt op nog geen 100 km van Parijs af, dus je kunt ze ook gelijk allebei mee pakken!

Terrasje pakken

Midden op het plein vind je allemaal leuke en schattige terrasjes. Vooral in de zomer is het heerlijk om buiten te zitten en te genieten van de zon. Sommige plekjes zijn wel erg luxe en dit voel je dan wel in je portemonnee. Wil je wat goedkoper zitten, dan kun je een zijstraatje pakken. Overigens ook erg gezellig 🥂

Prachtige kathedraal

In het midden van de stad vind je de prachtige kathedraal Ste-Croix. Dit is echt de mooiste kathedraal die ik heb gezien. Heel erg groot & super mooie details. De toegang tot deze kerk is natuurlijk gratis, maar tegen betaling kun je ook een bezoek met gids krijgen.

Genieten van de natuur 

Langs Orléans loopt rivier Loire. Hier kun je super mooie wandelingen maken en je maakt ze zo lang als je zelf wilt. Ook zijn er verschillende parken in de buurt van Orléans. Zo heb je park Floral 🌿. Deze vind je wel buiten de stad, maar is wel de moeite waard om eventjes te bekijken. Je kunt hier zo 2 á 3 uur rond lopen. Voor de kinderen zijn er speeltuinen, je vind er en exotische vlindertuin 🦋, rozentuin 🌹, er rijd een mini treintje door het park. Je kunt het park al voor € 6,- bezoeken.

Shop till you drop

Natuurlijk vind je hier ook genoeg winkels om lekker al je geld te spenderen. Aangezien ik volgens mijn vriend een gat in mijn hand heb, zou ik mij wel raad weten daar 😏🙌 Dus ga opzoek naar een geheel nieuwe garderobe haha.

Give me food

Er zijn heel veel lekkere restaurantjes te vinden. Er staat altijd een kaart voor het restaurant. Hier kun je eventjes snel checken of je het eten wel lekker vindt 🍝 Wel moet je er rekening mee houden dat ze in Orléans (in heel Frankrijk trouwens) pas rond een uur of 19.00 of 19.30 open gaan voor avond eten. Als typische Nederlands waren wij dit niet gewend… Dus dan maar eventjes wat borrelhapjes bestellen op een terrasje haha 🌮

Het nachtleven

‘S avonds kun je nog lekker genieten van een biertje, wijntje of een cocktail 🍹 La Java Pop is een leuk cafeetje waar de bediening goed is en waar af en toe opgetreden wordt door een live band. Natuurlijk zijn er genoeg cafés of clubs waar jij je s’ avonds kunt vermaken.


Hopelijk kun jij je met deze tips lekker vermaken in Orléans. Ben jij er al eens geweest? Of wil je er binnenkort heen? Laat het ons weten 😍

Laat je reactie hier achter