One travelstory
Bestemmingen,  Griekenland,  Maud

Waarom naar Kreta?

Mijn eerste ‘echte’ vakantie (zonder ouders) was naar Kreta. Lekker relaxen en het eiland verkennen. Eerst dacht ik dat op Kreta (Chersonissos) alleen maar party’s waren, maar gelukkig kun je hier genoeg andere activiteiten doen. Hieronder vertel ik je waarom jij naar Kreta moet!!

#1 Het is eigenlijk altijd mooi weer

Wanneer je Kreta aan je weer app toevoegt (en je bent nog in Nederland) dan wordt je echt super blij. Het zijn vooral zonnetjes die je te zien krijgt. Maar wanneer je net terug bent van een vakantie op Kreta, wordt je een beetje depri als je in Nederland weer door de regen moet lopen .. 😒 In de maanden mei tot oktober zit de maximum temperatuur al boven de 22 graden. Heerlijk toch?! 🌞🌞

#2 De vlucht is te overzien

Aangezien Kreta niet aan de andere kant van de wereld ligt, hoef je niet lang in het vliegtuig te zitten en ben je er in een mum van tijd!  Het is zo’n 3 uur en 20 minuten vliegen. Je kunt vertrekken met Tui vanaf Amsterdam, Rotterdam, Eindhoven en Groningen. Dus genoeg keus zou ik zeggen. Ook heb je maar 1 uur tijdverschil met Nederland.

#3 De vlucht + accommodatie zijn redelijk goedkoop

Voor de vlucht, accommodatie & transfer betaal je niet de hoofdprijs. Tussen de € 200,- en € 400,-. Dit is dan al een vakantie van 8 dagen. Je kunt het natuurlijk zo goedkoop of duur maken als je zelf wilt. Wij zaten in het appartementen complex van Ida Village I&II. Hier heb je alles voor jezelf en is super goedkoop. Check hier snel de aanbieding! πŸ‘ˆ

#4 Hou je van uitgaan? Perfect!

Iedereen kent Chersonissos als een van de bekendste party eilanden. De meerderheid is hier ook tussen de 16 en 20 jaar. Dus wil je lekker los gaan, dan is dit de perfecte plek. Ook kun je naar het bekende Starbeach. Hier worden ‘s avonds de dikste openair partys gegeven πŸŽ‰ Er zijn inmiddels 3 feesten in de week. Iedere maandag heb je ‘BeachFlirt’. De dresscode is white. Op dinsdag wordt ‘Lovestar’georganiseert. Dit is een neonfeest. Op vrijdag heb je ‘Recovery’. Hiermee sluit je de week af. Deze feestjes zijn elke week in de maanden juli & augustus. Je kunt van te voren al kaartjes bestellen!

#5 Het mooiste onbewoonde eiland

Met een dagexcursie kun je naar het mooiste onbewoonde eiland dicht bij Kreta, Chrissi eiland. In één woord WAUWWW! πŸ™ŒπŸ˜» Wit strand, helder blauw water en prachtig weer! Eigenlijk wil je hier gewoon je hele vakantie spenderen, maar dat kan helaas niet.. Met een boot vanaf Ierapetra vertrek je naar het eiland. Dit kost maar € 18,- per persoon. Je kunt kiezen, vertrekken om 10.30 &  17.00 weer terug of je vertrekt om 12.00, dan ben je om 18.00 uur weer terug. IK ZEG DOEN! πŸ€—

#6 Heerlijk eten

Misschien moet je er fan van zijn, maar ik hou wel van de Griekse keuken. De Griekse salade is wel echt mijn favoriet. Deze heb ik ook erg vaak gegeten op vakantie 😜 Ook heb je nog deze onderstaande gerechten. Klik op het gerecht zodat je het recept kunt bekijken en thuis kunt proberen! πŸ₯—

Spanakopita

Horiatiki salade / Griekse salade

Pastitsio

Keftedes met Tzatziki

Moussaka

Natuurlijk zijn er nog veel meer recepten, maar deze wilde ik eventjes met jullie delen! 😌 Dus, eet smakelijk!

#7 Auto huren & touren over het hele eiland

Het eiland is niet zo groot, dus wanneer je een auto huurt, kun je makkelijk alle plekjes bezoeken! Een auto huren is niet heel duur en vaak zijn ze verzekerd voor schade die jij aanbrengt aan de auto. Check voor de zekerheid wel of dit ook in de overeenkomst staat, niet dat je toch ineens moet dokken. Het is ook erg handig om voor je vertrekt, foto’s te maken van de auto. Hierdoor ben je extra verzekerd, want je kunt aantonen dat de schade er al zat. Mocht de verhuurder niet verzekerd zijn voor jouw schade en je kust met de auto een paaltje, dan hoop ik dat je veel geld hebt! 😬

Wel wil ik je waarschuwen dat Grieken echt als gekken rijden. Overal inhalen, hard rijden en niet uitkijken. De wegen zijn ook niet zo goed als in Nederland. Dus bij 2/3 van de bergen heb je geen railing en kijk je rechtstreeks de afgrond in 😱 Heeeeeeel fijn. Verder is het hartstikke leuk hooor (😳)

Maar deze uitzichten krijg je ervoor terug!

#8 Genoeg geschiedenis om te bekijken

In Heraklion vind je de ruΓ―nes van het paleis van Knossos. Dit zijn overblijfselen van de MinoΓ―sche cultuur en meer dan 4000 jaar oud. Ook kun je in Knossos het archeologisch museum van Heraklion vinden. Hier vindt je originele Oudgriekse fresco’s (plafondschilderingen), rituele dubbele bijlen en de wereldberoemde Schijf van Phaistos. Op Kreta vind je ook het Arkadi-klooster. Dit is het oudste klooster (1600 jaar oud) op Kreta en heeft een eigenzinnige architectuur. Hier vond een van de grootste veldslagen op Kreta plaats toen de lokale bevolking in opstand kwam tegen een Turkse invasie.

#9 Bekijk 3 zeeΓ«n tegelijk!

Ja, jij denkt nu vast ‘Hoe dan??’. Maar het kan echt. Je kunt dit zien in de baai van Balos. Op deze plek komen de EgeΓ―sche Zee, de Middellandse Zee & de Ionische zee bij elkaar. Hierdoor heeft het heldere water verschillende kleuren. Dit is werkelijk adembenemend & zeker de moeite waard om eens te bekijken.

#10 De bevolking is super aardig

Last but not least, de bevolking op Kreta is ook echt super aardig. Overal waar je uit eten gaat of een drankje drinkt maken ze wel een praatje met je. In het Engels redden ze zich prima, dus dit scheelt πŸ‘πŸ˜ Op Kreta heb je het bekende drankje ‘Ouzo’. Vaak krijg je dit gratis van het bar personeel en drinken ze ook eentje met je mee, haha. Persoonlijk vind ik het echt super ganzig, maar wel lief van ze toch?! Haha.


Dit waren mijn 10 pogingen om je over te halen om naar Kreta te gaan. Is het een beetje gelukt? Laat mij weten wat jij allemaal hebt gedaan op Kreta!

Laat je reactie hier achter