One travelstory
Tips

Alle herinneringen in één fotoboek

De vakantie periode is eigenlijk alweer om, maar wat moet je nou doen met al die foto’s die je hebt geschoten tijdens de vakantie. Vroeger kreeg ik van mijn ouders altijd een pakketje als we op vakantie gingen. Tijdschriften, puzzelboekje, walkman & een wegwerp camera.

Tegenwoordig is het heel normaal om foto’s gewoon te maken met je telefoon, want deze kwaliteit is vrij goed. Ik heb dit jaar een camera gekocht (📷 Canon Powershot SX730HS Zwart), om te kijken of dit nou toch verschil geeft. Het nadeel is wel dat je continu met een camera om je nek loopt te zeulen, maar al bij al zijn de foto’s toch leuk gelukt.

Dit jaar wilde ik niet een fotoboek laten maken via internet, waar je eigenlijk zelf geen moeite in hoeft te steken, maar echt eentje ” ouderwets” zelf maken. Een heel gedoe en tijd verder heb ik toch een hele leuke herinnering van onze vakantie in Frankrijk dit jaar.

Tips voor een super tof fotoboek💥

#Stap 1

Ga naar de Hema of Kruidvat om al je foto’s uit te laten printen. Vaak kun je dit met een direct service doen, of laten bestellen. Het laten bestellen is een stuk goedkoper per foto. Voor mijn fotoboek heb ik direct service gebruikt, maar wel 250 foto’s aanklikken ..🤔 Dus be prepared to wait if you choose this option, haha!

# Stap 2

Koop een fotoboek met een mooie en harde kaft. Voor het plakken van de foto’s in het fotoboek heb je fotohoekjes kopen. Dit zijn driehoekjes waarin je de foto kan schuiven. Hiervoor heb ik een doosje doorzichtige gekocht en 2 vellen die leuk voor de decoratie zijn.

# Stap 3

Voor de opvulling / decoratie van het fotoboek kun je bij de Action leuke stickers met teksten, plak lintjes en eigenlijk echt van alles kopen 🤗 Zorg ook wel dat je lijm meeneemt voor de zekerheid, voor het geval je iets koopt wat niet plakt.. Dan kun je weer terug 😬

# Stap 4

Nu je alles hebt gekocht, kun je aan de slag gaan. Aangezien ik zo slim was om het al te bekijken, lagen alle foto’s door elkaar 😢 Dus dan moet je eerst sorteren. Daarna kun je alles op dag leggen, zodat je een fotoboek van dag tot dag loopt.

# Stap 5

Met de plakkertjes, kun je nu de foto’s gaan plakken in het fotoboek. Je kunt bijvoorbeeld ook nog een schaar gebruiken om foto’s te knippen in vormpjes, zodat je een leuk effect creëert. Daarna kun je lekker de handen uit de mouwen stekken voor het versieren van je boek 💃🙌 (heel leuk om te doen hoor, je voelt je erg jong hierdoor). En als laatste kun je nog teksten bij de foto’s schrijven voor de beeldvorming van de foto’s.

 

Ik heb dit fotoboek zelf gemaakt in plaats van online laten maken, want geeft nou toe… iedereen vind het toch leuk om thuis bij je ouders je oude fotoboeken te bekijken 👶 Het kijkt toch iets leuker, dan een plat (zonder dimensie) op internet gemaakt boek.

 


Ben jij van plan om een zelfgemaakt fotoboek te maken van je vakantiefoto’s, laat mij weten hoe het is gelukt! 😌

Laat je reactie hier achter