One travelstory
Bestemmingen,  Gran Canaria,  Maud

10 x must do op Gran Canaria

Nu alweer 5 jaar geleden zat ik 10 weken op Gran Canaria voor stage. Bij Gloria Palace San Agustin liep ik stage als masseuse, gaf scrubs, zette mensen in het bubbelbad en moest ik toezicht houden bij het Thalasso bad. Ik was 40 uur per week aan het werk, maar man wat voelde dit als vakantie 💃 Natuurlijk heb ik heel veel gedaan en daarom hier de 10 x must do op Gran Canaria!! 🙌

#1 Palmitospark

Het Palmitospark is een soort dierentuin, maar zeker niet zoals we het in Nederland kennen. Het park is super groot & er zijn ook verschillende dierenshows. Aangezien ik dolfijnen helemaal geweldig vind, zijn we daar wezen kijken🐬 Verder heb je ook reptielen, andere zoogdieren, grote roofvogels & een vlindertuin. Heel leuk om een dag rond te lopen en je kunt hier natuurlijk ook een hapje en drankje kopen. Voor € 29,- heb je al een dagticket!

 

#2 Duinen van Maspalomas

In Maspalomas kun je de bekende Las Dunas de Maspalomas vinden. Dit is een uniek natuurgebied op Gran Canaria. Het wordt beschermd door de regering als natuurreservaat. Het omvat 400 hectare aan prachtig strand, duinen van organisch zand, een palmboombos en een lagune met brak water. Zeker bij zonsondergang is dit echt een prachtig gebied om heen te gaan!

 

#3  Strand Puerto Rico

Puerto Rico staat er om bekend het zonnigste plekje van Gran Canaria te zijn. Dus, wil je lekker zonnen?! Dan is dit de perfecte spot 🌞 Het strand is mooi groot, met genoeg strandstoelen en eet & drink tentjes. Bovenaan de weg zit het Gloria Palace Amadores hotel, het zusje van het hotel waar ik werkte. Er zijn ook genoeg watersportactiviteiten te doen. Zoals op een banaan, parasailing, op een speedboot, zeilen, duiken of op een jetski. Voor wat ik heb gezien, is dit het mooiste strand van Gran Canaria! 😍

 

#4 Winkelcentrum Comercial Atlantico

Een dagje shoppen kan natuurlijk niet missen in je vakantie! Het winkelcentrum Comercial Atlantico is echt een super tof winkelcentrum. Erg groot en alle winkels die je kent zijn hier te vinden. Ook wij wilden een dagje te winkelen. Overal gaan bussen en je kunt altijd aan de bus chauffeur vragen waar je moet uitstappen. Een praatje maken vinden ze altijd leuk 😃

 

#5 Playa Del Inglés

In Playa Del Inglés kun je ‘s nachts nog lekker een drankje doen. Het Kasbah winkelcentrem staat bekend als één van de beste uitgaans-gelegenheden. Wij gingen hier vaak met de taxi heen. De taxi’s zijn redelijk goedkoop, dus dit is prima te doen. Wanneer je stage loopt op Gran Canaria, moet je dit zeker aangeven in de kroegen, haha! Je krijgt namelijk een kaartje waardoor je gratis drankjes kunt afstempelen per avond 🙌🎉 Leuk toch?!!

 

Dit was onze laatste nacht. Om 03.00 werden we opgehaald door het transfer 😬

#6 Eilandhoppen

Aangezien de Canarische eilanden allemaal niet heel ver uit elkaar liggen, kun je tijdens je vakantie op Gran Canaria ook naar één van de andere Canarische eilanden. Met een boottocht van 1,5 uur zit je al op Tenerife. Naar Lanzarote ben je zo’n 7 uur onderweg, Fuerteventura is 3 uurtjes varen & naar La Gomera is het met een overstap in Tenerife 2 á 2,5  uur. Hier vind je meer informatie. Dus, wanneer je langer op vakantie bent of stage loopt, dan kun je net zo goed eventjes een dagje spenderen op een boot om ook de andere Canarische eilanden te bezoeken 🛶

 

Canarische eilanden

📍Lanzarote

📍Fuerteventura

📍 Tenerife

#7 Thalasso bad

Tijdens mijn periode in Gran Canaria liep ik stage in het Thalasso bad van het Gloria Palace hotel. Een Thalasso bad is een zout water bad. In het water zitten 34 hydromassage posities (bijvoorbeeld: tegen de stroom in zwemmen, bruis zittingen, zwanenhals en watervallen). Alle baden hebben verschillende temperaturen en het is heerlijk ontspannend. In de Thalasso gaven wij ook scrubs, peelings, lichaamspakkingen en ontspanningsmassages. Wij hebben het allemaal getest voor we gingen werken & ik kan eerlijk zijn, het was echt super fijn 😇

 

Thalasso crew 🤗

 

Hier worden de romantico massages gegeven. Zo te zien had ik er weinig zin in 😂

#8 Mono Shisha bar

In Playa Del Inglés kun je ook verschillende Shisha barretjes bezoeken. Wij gingen altijd naar Mono Shisha bar. Hier kon je lekker genieten van heerlijke cocktails en natuurlijk de waterpijp. Verschillende smaakjes kun je daar proberen, zoals watermeloen, appel, peer, etc & volgens mij zelf bubbelgum 😏 Je kunt aangeven met hoeveel mensen je bent en daarop wordt de shisha geselecteerd. Echt het proberen waard!

 

#9 Aqualand

Voor een super warme dag is het een top idee om lekker af te koelen in Aqualand. Het is een soort pretpark, maar dan is alles met water 🌊 Je hebt er heel veel verschillende glijbanen & je krijgt er echt een adrenaline kick van, haha! Als een kind zo blij heb ik mij daar vermaakt! 👅 Voor € 27,- heb je al een dag ticket. Ook dit is super makkelijk te bereiken met een taxi of bus.

 

#10 Parasailing & bananenboot

Tot slot kun je eigenlijk Gran Canaria niet verlaten zonder op een bananenboot achter een jetski aan te vliegen en je angst te overwinnen wanneer je tig meter boven het water hangt tijdens het parasailen 🤙🤩 Wij zijn in onze laatste week van stage naar Playa Del Inglés gegaan. Aangezien wij daar werkte konden wij met korting op de banaan en parasailen. Eerst op de bananenboot, wat echt grappig is btw. Je moet je wel goed vast houden !! Het was die dag niet bepaald een zomerdag, maar wij hadden erg veel geluk. We werden voor het parasailen naar Puerto Rico gebracht, wat natuurlijk bekend staat als het zonnigste plekje van Gran Canaria. We kwamen aan en het was inderdaad super mooi weer 🤗 Snel op de speedboot en per 2 in de gordels en toen werden we omhoog gesleurd door de wind. Echt een super leuke ervaring 😻

 

 


 

Ik hoop dat jullie iets aan deze tips hebben! Mijn tijd op Gran Canaria was in ieder geval onvergetelijk ❤ Mocht je ooit stage moeten lopen in het buitenland, dan raad ik het zeker aan!! Laat een berichtje achter in de comments wat je er van vindt.

P.S. excuus voor sommige foto’s, helaas heb ik deze niet meer door een gecrashte computer.. 😢 Dus dan moet je creatief zijn en foto’s maken van een fotoboek..

 

Laat je reactie hier achter