One travelstory
Bestemmingen,  Frankijk,  Maud

5 tips wanneer je Dijon bezoekt

Iedereen die op vakantie naar Frankrijk gaat, kent het stadje Dijon of is er wel eens langs gereden. Deze vakantie heb ik Dijon een bezoekje gebracht en ik kan je verzekeren, hier wil jij ook heen!! Ik heb 5 tips opgeschreven waarmee jij je lekker kunt vermaken in Dijon 🙌

 

#1 Bezoek de prachtige kerken die Dijon te bieden heeft

Hou jij er ook van om tijdens je vakantie een beetje history te bekijken?! Dan zijn de prachtige kerken zeker een bezoekje waard. Wij hebben de kerk St. Michel van Dijon bezocht. Deze kerk vind je in de stad en is erg gedetailleerd gemaakt. Het glas in lood is ook erg bijzonder om te zien, net als de kerk zelf.

Naast deze kerk zijn er natuurlijk nog meer kerken

Notre Dame

Cathédrale Saint – Bénigne

Saint -Philibert

& waarschijnlijk nog veel meer.

#2 lekker chillen in het park

Tijdens dit warme weer, is het natuurlijk fijn om eventjes bij te komen op een grasveldje. In Dijon zijn er ook erg veel parkjes, waar je lekker kunt gaan zitten, al moet je er wel om denken dat je niet beroofd wordt. Wij zijn naar park Darcy geweest. Dit zit ook midden in de stad. Er zit in het midden een fontein en daarom heen zijn genoeg bankjes of plekken in het gras waarop jij eventjes kunt rusten 👍

 

Natuurlijk kun je ook in een van deze parkjes gaan zitten

Jardin de l’Arquebuse

Parc de la Colombiere

Parc des Carrieres Bacquin

#3 shop till you drop

Aangezien Dijon een grote stad is, zijn er heel veel winkels te vinden. Wat mij verbaasde, was dat er veel winkels zijn die we ook gewoon in Leeuwarden hebben. Dus.. Heb je geld over of is je kleding kast aan de magere kant? Leef je dan lekker uit in alle leuke winkeltjes van Dijon.

#4 Place de la Libértion

Hier vind je een prachtig plein, met kleine waterfonteintjes en allemaal terrasjes. De kids kunnen dus lekker spelen in het water en de rest kan genieten van een hapje en een drankje. Je hebt een prachtig uitzicht over het plein.

#5 Is het al tijd voor wijn? ⌚

In de Bourgondië heb je natuurlijk allemaal mooie wijnstreken. Dus de perfecte gelegenheid om je liefde voor wijn uit te breiden. Er worden verschillende tours georganiseerd waar je je voor kunt inschrijven. Dit kan met een groep of lekker met z’n 2e. Als je in je eentje op vakantie bent, dan is dat natuurlijk ook mogelijk.

http://www.authentica-tours.com/
https://wineandvoyages.com/

 


Ben jij al eens naar Dijon geweest, of ga je binnenkort heen? Laat het mij weten. Nieuwe tips zijn natuurlijk ook altijd welkom 😘

Laat je reactie hier achter