One travelstory
Bestemmingen,  Eten,  Leeuwarden,  Nederland

7 leuke terrasjes in Leeuwarden

Een lekker verkoelend (of juist warm) drankje doen op het terras is altijd een goed idee. Vooral als dit met je beste vrienden is. Leeuwarden is natuurlijk verkozen tot culturele hoofdstad van 2018 en daarom heb ik de leukste terrasjes op een rijtje gezet. Hier gaan jij en je vrienden jullie zeker vermaken  ๐Ÿ˜‡

#1 Fellini City Lounge

Fellini’s is absoluut een favoriet van mij. Het bestaat nog niet zo super lang, want de deuren werden pas geopend in 2012. Je kunt hier lekker een drankje drinken, maar zeker ook heerlijk lunchen of dineren. Binnen is de look meer naar het industriรซle & buiten heb je een groot terras waar je in de zon maar ook in de schaduw kunt zitten en relaxen.

Locatie & openingstijden

Wilhelminaplein 20
8911 BS Leeuwarden

Dinsdag t/m zaterdag
10:00 – 01:00 uur

Zondag & maandag
12:00 – 01:00 uur

#2 La Place

Sinds kort hebben wij in Leeuwarden onze La Place ook weer terug!! ๐ŸŽ‰ V&D is natuurlijk gesloten, maar gelukkig is de La Place nu terug. Je kunt hier ook lekker buiten op het terrasje gaan zitten, een hapje eten en een drankje drinken. Je kijkt uit over het plein en zit recht tegenover een fontein waar de kinderen lekker in kunnen spelen.

Locatie & openingstijden

Zaailand 100
8911 BN Leeuwarden 

Maandag t/m woensdag 09:00 uur tot 19:00 uur
Donderdag 09:00 uur tot 21:00 uur

Vrijdag & zaterdag 09:00 uur tot 19:00 uur
Zondag 12:00 uur tot 18:00 uur

#3 De Walrus

De Walrus heeft een lekker groot terras en binnen heeft het ook 3 verdiepingen waar je lekker kunt genieten. Buiten op het terras kun je, tijdens de regen droog zitten, maar wanneer de zon volop schijnt, dan kun je ook nog een kleurtje krijgen. Er is niet alleen in leeuwarden een restaurant, maar ook in Sneek. De Walrus is niet alleen mijn favoriet als terras, maar de lunch en diner kaart zijn ook gevuld met lekker eten! ๐Ÿ˜ Ze hebben hier dan ook de aller lekkerste runder cappacio die er bestaat.. Nog ooit ergens gegeten waar het beter was.

Locatie & openingstijden

Gouverneursplein 37            Leeuwenburg 11
8911 HH Leeuwarden           8601 CG Sneek

Zondag t/m donderdag 10:00 uur tot 00:00 uur
Vrijdag & zaterdag 10:00 uur tot 01:00 uur

#4 Grand Cafรฉ de Brass

Dit terras zit midden in de stad en hier kom ik het vaakst om een drankje te doen ๐Ÿ˜ƒ Je kunt hier ook binnen zitten, maar buiten zit het wel het fijnst. Het terras gaat over een brug heen en is redelijk groot. Je kunt lekker mensen kijken, dat vind ik altijd wel leuk als ik op het terrasje zit. Het is hier altijd wel redelijk druk. Vooral in de avonden, aangezien je hier tot laat een drankje kunt doen.

Locatie & openingstijden
Nieuwstad 71
8911CK Leeuwarden
 
Zondag & maandag 11.00 uur tot 01.00 uur
Dinsdag & woensdag 10.00 uur tot 18.00 uur
Donderdag & vrijdag 10.00 uur tot 03.00 uur
& zaterdag van 10.00 uur tot 05.00 uur
 
 
 
 

#5 Fire Cafรฉ

 
Cafรฉ Fire vind je aan het begin van de stad. Het heeft een heel groot terras langs de waterkant en binnen is het ook redelijk groot (al zou je dat niet denken). Ook hier is het heel fijn om in de avonden een lekker drankje te drinken met wat hapjes. Ze hebben kleedjes en heathers, zodat je het niet koud krijgt ๐Ÿ‘ & daarnaast is het een heel gezellig terras met veel sfeer.  Naast een drankje drinken, kun je hier ook hele feesten organiseren en zelfs een trouwerij ๐Ÿ˜ฑ Hiervoor hebben ze meerdere grote zalen.
Locatie & openingstijden
Nieuwestad 47
8911 CJ Leeuwarden
 
Maandag t/m donderdag
van 09.00 uur tot 01.00 uur
Vrijdag & zaterdag
van 09.00 uur tot 02.00 uur
Zondag
van 09.00 uur tot 00.00 uur
 
 
 
 

#6  Stadswaag

 
Lunchroom Stadswaag Leeuwarden zit in een eeuwenoud gebouw wat vroeger werd gebruikt voor het verhandelen van zuivelproducten. Ook dit terras bevindt zich midden in de stad. Je kunt hier lekker een drankje drinken en uitkijken over alle mensen die aan het shoppen zijn ๐Ÿ˜ Ook kun je hier een Hightea doen met wat vrienden om eventjes bij de kletsen.
Locatie & openingstijden
Nieuwestad 148
8911 DB Leeuwarden
 
Zondag & maandag 12.00 uur tot 18.00 uur
Dinsdag t/m zaterdag 10.00 uur tot 18.00 uur
 
 
 

#7 Proefverlof

 
Proefverlof zit in de oude gevangenis blokhuispoort en bestaat nog niet heel lang, maar het is wel een super leuk en gezellig terrasje. Je zit aan het water en kunt hier ook aanmeren met je bootje, om eventjes te genieten van een drankje en een hapje. Ze hebben hier ook een aantal specialiteiten, zoals het eten met handboeien om, of eten in een cel ๐Ÿ™Œ Dat is wel echt uniek en zeker het proberen waard!
Locatie & openingstijden
Blokhuisplein 40
8911 LJ Leeuwarden
 
Maandag t/m zaterdag 10.00 uur tot 23.44 uur
Zondag 11.00 uur tot 23.45 uur
 
 
 
 
 
Zo, dat waren mijn favoriete plekjes in Leeuwarden. Heb jij nog een suggestie of ben je hierook wel eens geweest? Laat het mij weten in de comments ๐Ÿ’ƒ
 
Ik had al wat suggesties gekregen van restaurantjes die hier ook absoluut nog bij horen. 
 

Brownies & Downies

Bij brownies & downies kun je ook heerlijk zitten. Je vindt dit restaurantje aan de rand van de stad en is ook nog niet heel lang open. Je kunt hier ook genieten van een drankje en de brownies zijn fantastisch ๐Ÿ™Œ Zeker een aanrader om eens een kijkje te gaan nemen.
Locatie & openingstijden
Nieuwestad 1
8911 CG Leeuwarden
 
Dinsdag & woensdag 09.30 uur tot 17.00 uur
Donderdag & vrijdag 09.30 uur tot 21.00 uur
Zaterdag 09.30 uur tot 19.00 uur
Zondag 11.00 uur tot 18.30 uur
 

STEK Leeuwarden

Bij STEK Leeuwarden kun je een drankje drinken, luchen en dineren en dit lekker aan het water. Het kleine restaurantje zit in een oud brugwachtershuisje. Ik zelf heb hier nog nooit gezeten, maar na dat ik deze suggestie heb gekregen en de website zag, wil ik hier zeker een keer heen. Ziet eruit als een gezellig, leuk terrasje ๐Ÿ‘
Locatie & openingstijden
Harlingersingel 2
8913CJ Leeuwarden
 
Maandag & zondag 11.00 uur tot 18.00 uur
Dinsdag & woensdag 09.00 uur tot 18.00 uur
Donderdag t/m zaterdag 09.00 uur tot 20.30 uur
 
 

Laat je reactie hier achter