One travelstory
Maud,  Persoonlijk

Kos verkennen met de fiets

‘Als je naar Kos gaat, dan moet je echt een fiets huren’, dat was het eerste wat iedereen mij vertelde. Kos staat er om bekend dat het een prachtig fiets eiland is. Aangezien het appartement dicht bij Kos stad was, zijn we direct op pad gegaan om een fiets te huren. Deze heb je al voor € 15,- per week, dus lekker goedkoop 😉

In de haven van Kos stad kun je kaartjes kopen om met een partyboot 3 eilanden te bezoeken. Jammer genoeg was de heenweg weinig ‘party’, ze hadden namelijk meer piraten muziek opgezet .. Het eerste eiland waar we heen zijn gegaan was Kalimnos. Hier heb je allemaal gekleurde huisjes, die steeds hoger de bergen ingaan. Hier konden we 3 uurtjes het eiland verkennen. Bij een restaurant aan zee hebben we een heerlijke lunch gegeten.

Het 2e eiland was Plati Nisida. Er stond alleen een huisje wat vroeger was gebouwd door een Griek, voor zijn geliefde. Op dit eiland zijn we niet lang gebleven en zijn snel verder gegaan naar het 3e eiland. Dodekanesos was het 3e en mooiste eiland. Het strand was spier wit en het water  helder blauw. We hebben ons handdoekje neergelegd en lekker genoten van de zon en het uitzicht:-D

Op de terugweg naar Kos was de muziek stukken beter en konden we het ook echt een ‘partyboot’ noemen, haha. Van de kapitein mocht ik zelfs een stukje varen!

Langs het strand had je om de 40/50 meter verschillende strandstoelen. Dit kwam omdat elke strandtent zijn eigen stukje strand had. We gingen vaak naar dezelfde strandtent waar je lekker kon zitten in de schaduw, maar ook kon genieten van de zon. De mensen die er werkten waren erg gezellig en de cocktails smaakten heerlijk!

Na 9 dagen was de vakantie alweer voorbij en werden we opgehaald door het transfer om terug te vliegen naar huis.

 

 

2 Comments

Laat je reactie hier achter